Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?
DUVARDAN SES GELMEMESİ İÇİN NE YAPMALI?
Günümüzün en büyük sorunu komşu duvardan gelen ses problemleridir. Ses problemleri insanların günlük hayatlarını etkileyen hatta evlerini satmaları ile sonuçlanan bir sürece doğru gitmektedir.
Duvardan ses gelmemesi için inşaat sırasında gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bunların başında şap altı ses yalıtım şiltesi kullanılması gelir. Darbe ses değeri yüksek olan ses yalıtım şilteleri içinde en iyi şilte izobozz Feltbi keçe şap altı şilteleridir.
Daha sonra duvar örülmesinden önce duvarın kiriş ve kolonlarının birleştiği yerlere keçe bantlar yapıştırılarak hem duvar altından ses kaçışı engellenir. Hem de yeni deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak ayraç görevi görüp, deprem sırasında duvarın dağılmasını engeller.
Eğer inşaatta iki duvar yapıyor iseniz; duvarın bir yüzeyine izobozz Feltbi keçeler çimento esaslı yapıştırma harcı ile yapıştırılır. Daha sonra 2-3 cm boşluk bırakılarak ikinci duvar örülür. Buradaki boşluk ses iletiminin azalmasına yardımcı olur.
İnşaatınızda tek duvar yapıyor iseniz duvarı ördükten sonra üzerine çimento esaslı yapıştırıcı ile izobozz Feltbi keçeler yapıştırılır. Üzerine ya sıva ,file uygulanır ya da üzerine konstrüksiyon yapmadan direk alçı levha yapıştırılır .
Bu kurallara uyulmadan yapılan inşaatlarda, bitmiş dairelerde sonradan duvardan ses gelmemesi için duvar üzerine izoBOZZ Feltbi keçeler yapıştırılır. Sıva , file veya alçı levha uygulaması yapılır. Çok ses gelen yerlerde bariyer ile takviye yapılır.
En büyük sorunlardan biri de duvar ve tavan bileşiminden gelen seslerdir. Ters tavan uygulaması yapılarak üst katın tabanından gelen ses azaltılmaya çalışılır.
Sözün özü Duvardan ses gelmemesi için en ince, en az yer kaybı, en sağlıklı, en uzun ömürlü yalıtım malzemeleri seçilmelidir.